Un nou atac raider în Moldova.

Veaceslav Platon și o companie din raportul Kroll deposedează actualii proprietari de imobilele: „clădirea ASITO” și „Casa Modei”


Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, cunoscut drept raiderul nr. 1 în CSI, a pus în aplicare a nouă schemă frauduloasă prin care își revendică bunuri care nu îi aparțin. Ajutat de judecători și procurori acesta a preluat, prin atac raider, două imobile de la SRL „SCM Development Mol” si SRL “Continental Business Invest”, firme care aparțin omului de afaceri Vladimir Russu. Este vorba despre „Casa Modei” de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Mitropolit Bănulescu Bodoni, 57/1.

La 23.03.2021, dimineața, la clădirile din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 182 (Casa Modei) și din str. M. Gavriil Banulescu-Bodoni, 57/1, mun. Chișinău, care aparțin cu drept de proprietate companiei „SCM Development Mol” și “Continental Business Invest”, s-a prezentat un grup de persoane mascate de la agenția privată de pază „Bercut” cu solicitarea de a elibera clădirea și a le transmite cheile.

Între timp, reprezentanții „SCM Development Mol” și “Continental Business Invest”, au aflat că asupra clădirilor ce le aparțin, a fost aplicat sechestru încă în luna decembrie 2020, cu dispunerea transmiterii bunurilor spre păstrare și folosință către  SRLInterprimcolect” – companie  identificată ca parte a grupului Șor (conform RAPORTULUI KROLL 2) și SRL „Pavrapid”, sau către persoana fizică Veaceslav Platon.

Actele judecătorești relevă faptul că sechestrele și trecerea în folosință au fost aplicate la solicitarea lui Platon în cadrul cauzei penale 2018978161, care se află în gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Între timp, Veaceslav Platon a expediat somații către toate companiile care închiriază oficii în Casa Modei și ASITO, prin care le obligă să-i achite lui taxele pentru chirie.

Încheierea judecătorească a fost pronunțată de judecătorii din Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana - Maria Tertea și Elena Costiuc, iar ordonanța este semnată de procurorul delegat în Procuratura pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale, Mihai Nicolai.  Vom preciza că instanța menționată supra refuza să ne ofere acces la materialele cauzei penale, deși era obligată să facă acest lucru imediat și necondiționat. Un alt detaliu condamnabil este faptul că pe 23 martie, reprezentanții SCM Development Mol” și “Continental Business Invest” au sunat la 112, însă nimeni de la poliție nu s-a prezentat la fața locului.

  În legătură cu circumstanțele create, directorul general al holdingului ACCENT GROUP, Vladimir Russu, a făcut, de asemenea, declarații oficiale la conferința de presă: