DLP-tehnologia de protecție a datelor acum și în băncile din Moldova

În una dintre cele mai mari bănci din Moldova, s-a finalizat un proiect de implementare a unui sistem de control al scurgerilor de informații, bazat pe software-ul liderului în acest domeniu - Symantec DLP.

Pentru băncile mari, problemele legate de prevenirea consecințelor negative din cauza scurgerilor de informații și minimizarea riscurilor reputaționale sunt printre cele mai importante priorități. În acest sens, conducerea băncii a decis să îmbunătățească procesele de control asupra canalelor de transmitere a informațiilor confidențiale în afara băncii.

Ca partener al proiectului a fost selectată compania „Accent Electronic”, experții și specialiștii care au o vastă experiență în domeniul consulting-ului și implementării instrumentelor de protecție a datelor.

Compania Accent Electronic – este compania cu o experiență bogată (din 1991) în system integration și distribuția de echipamentelor IT și software nu numai pe piața din Moldova, dar și peste hotarele ei. Parteneriatul cu astfel de lideri mondiali IT ca IBM, Symatec, NOKIA, HCL, Wallix, Boldon James, Dell, Lenovo, CISCO, și alții, a oferit posibilitatea de furnizare a serviciilor de integrare software la cel mai inalt nivel.

Accent Electronic – prima companie în Moldova, care a adoptat produsul Symatec DLP pentru integrarea lui în activitatea partenerilor.

Soluția Symantec Data Loss Prevention (DLP) oferă cel mai înalt nivel de protecție pentru toate canalele posibile de transmitere a informațiilor confidențiale, ce rezultă în capacități complete de detectare, monitorizare și posibilitatea de protecție.

Sistemul permite în cel mai bun mod înregistrarea și prevenirea scurgerii de informații confidențiale în timp real și are capacitatea de a înregistra și de a investiga incidentele care apar.

În sectorul financiar, în problema securității informațiilor nu se tolerează soluțiile de compromis, deoarece obiectul protecției nu este doar informația, ci și reputația băncii și interesele clienților. Noua soluție bazată pe tehnologiile DLP permite deținătorului acesteia să corespundă pe deplin statutului celei mai fiabile bănci din Moldova, iar clienților săi să fie cu privire la siguranța datelor lor personale.

Vladimir Russu, președintele companiei Accent Electronic:

“ 9 din 10 bănci comerciale și de investiții de top din lume utilizează soluția Symatec DLP. Ne bucurăm să vedem că astăzi companiile naționale de top adoptă cele mai bune practici din lume în domeniul protecției datelor confidențiale.

Combinând capacitățile soluției Symantec DLP și experiența specialiștilor “Accent Electronic”, am oferit clientului nostru un nivel înalt de securitate informațională - comentează directorul de vânzări al “Accent Electronic”.

Cheia implementării de succes a fost interesul conducerii băncii pentru proiect și participarea activă a unei echipe calificate din partea băncii.

Pentru mai multă informație despre serviciile IT prestate de către compania Accent Electronic, puteți accesa sait-ul oficial