Accent Electronic implementează "Internet pentru Mazovia"

2014-05-22

Compania Accent Electronic a semnat un contract cu compania coreeană GNS pentru dezvoltarea infrastructurii de telecomunicații în regiunea Mazovia, Polonia. Proiectul "Internet pentru Mazovia" presupune  construcţia unei reţele de fibră optică de 1024 km lungime, care va permite accesul la Internet în bandă largă pentru toţi locuitorii din regiune. Pe timp de doi ani, compania se va ocupa cu instalaţia reţelei.

 

Pentru a atinge acest scop în Varșovia a fost deschisă filiala «Accent Electronic Polonia", care a semnat deja o serie de contracte de proiectare cu companiile locale. Cel mai mic volum de muncă de proiectare este efectuat de către experți designeri care au fost selectați la Chișinău și au primit vize de lucru în Polonia. Contractorul general al proiectului este consorțiul coreean-polonez condus de KT Corporation. 

 

Acest proiect – este cel mai mare proiect din toate cele finanțate de Uniunea Europeană în Polonia.  În plus, acesta este cel mai considerabil proiect de acest gen din Europa.

 

 "În prezent, accesul la Internet este o necesitate absolută, fără  de care este greu să discutăm despre egalitatea oportunităţilor pentru persoanele din orașele mari și sate. 82% din orașe din regiune nu au acces la Internet sau acesta este limitat. Problema dată afectează aproape fiecare locuitor din regiune. Sper că până la sfârșitul anului 2015, în cadrul acestui proiect,  95% din cetățenii noștri și 100% din companii publice și private  vor avea acces la Internet în bandă largă ", - a declarat mareșalul regiunii  Mazovia Adam Struzik.


NoutăţiArhivă


Vă rugăm, selectaţi o dată
Sau puteţi folosi cuvinte cheie de căutare