Compania Accent Group, împreună cu Fundaţia de Dezvoltare Educației și Științei și Consulatul Onorific al Republicii Coreea din Moldova a organizat un Eveniment Caritabil de Pasti

2014-04-23

Pentru Accent Group caritate a devenit o tradiție bună. Pe data de 16 aprilie 2014, în ajun sărbătoarei de Paşte a fost organizată o acțiune pentru a ajuta copii cu deficiențe de auz de la şcoala-internat din satul Harbovăţ raionul Calarasi.  Aici trăiesc 89 de copii, 31 de fete și 58 de băieți, dintre care doi – sunt orfani.

 

În așteptarea vizitei noastre, am discutat despre nevoile copiilor cu Maria Moraru, directorul internatului. Colaboratorii companiei au colectat  fonduri în valoare de 5.000 de lei, cu care au fost cumpărate echipament sportiv și papetărie: mingi, cercuri, coarde pentru sărit, rachete de tenis, badminton, hârtie colorată, hartie pentru ambalarea cadourilor, creioane, biscuiţi și bomboane de la "Bucuria". Compania "Panna Cotta» a aderat la evenimentul de caritate prin furnizarea de o surpriză dulce pentru fiecare copil. Colaboratorii noștri au  colectat, de asemenea, haine, incalţăminte si jucarii pentru copii de la scoala-internat.

 

Ajungând la internat, am văzut pe pragul doi copii, care priveau curios din spatele ușii. Treptat, au început să se alăture și alți copii pentru a vedea ce fel de unchi și mătuși au venit aici. Este imposibil să nu observi cât de bucuroşi  să vadă oaspeți aici, care vin destul de rar. Ceea ce atrage atenţie de la bun început - este fețele deschise, amabile și luminoase ale acestor copii, care sincer zâmbesc și sunt gata să vadă un prieten în tine.

 

Directorul și personalul școlii internat ne au întâlnit foarte cald și prietenos. Ne-am dus în sală, unde am deschis cutii cu bomboane şi am început să le dăm copiilor. Fiecare copil a fost foarte bucuros să primească dulciuri, aceasta a fost o adevărată sărbătoare pentru ei. Cu gesturi și zâmbete ei ne-au mulțumit.  Directorul a organizat pentru noi un tur prin internatul, care este amenajat foarte bine. Privind într-una sala de studii, am văzut meșteșuguri și cărți poștale foarte frumoase, realizate cu  mâinile lor din hârtie, şerveţele, fire și alte elemente. La fel, am fost  impresionaţi de frumoase picturi ale tinerilor artisti.

 

Majoritatea copiilor din păcate – sunt din familii disfuncționale. Deși la sărbătorile de Paști ei se duc acasă, 10 dintre ei rămân la şcoala internat, unde condițiile de trai sunt mai bune decât acasă. De exemplu, unul din orfani Miraj - din o familie de romi. Mama lui a murit și tatăl  a venit cu el în Rusia, unde băiatul a fost forțat să cerșească pe stradă. După ceva timp, ei au fost deportați înapoi în Moldova, tatăl curând s-a pomenit în închisoare, și comitetul pentru minori a atras atenția asupra copilului. La băiat a fost constatată pierderea auzului, prin urmare el a sosit în acest internat. O poveste similară s-a întâmplat cu un alt adolescent Ruslan, care a rămas fără părinți.

 

Suntem bucuroşi că putem să ajutăm copiii și să i facem un pic mai fericiţi. Amintirea despre această întâlnire va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre.

 

             


NoutăţiArhivă


Vă rugăm, selectaţi o dată
Sau puteţi folosi cuvinte cheie de căutare