Accent Group a participat la Mobile World Congress 2014 din Barcelona

2014-02-28

De pe data de 24 februarie pînă pe data de 27 februarie la Barcelona a găzduit expoziția Mobile World Congress 2014. Din nou începutul anului a bucurat cu apariția de inovații mobile și tehnologii interesante. Mai mult de 85.000 de participanți din 200 de țări au întâlnit cu o multitudine de oportunități rețelei, au considerat vitrine cu produsele prezentate.

 

Presedintele Accent Group, domnul Russu, împreună cu specialiștii tehnici, a participat la acest congres și a explorat noi piețe de telecomunicații și IT. Reprezentanții companiei noastre au vorbit cu liderii mondiali în acest domeniu, cum ar fi Huawei Technologies, Alcatel-Lucent, ZTE, Amdocs, Acer, Samsung și altele. Cu mulți dintre ei Accent Group a lucrat timp de mulți ani și a lansat cu succes proiecte comune în Republica Moldova și în alte țări.

 

Tehnologii de rețea, prezentate  de cei mai importanti producatori, cum ar fi Huawei , Ericsson , NSN ( Nokia Solutions Networks ) , ALU ( Alcatel Lucent ) și ZTE au fost situate în pavilioane a 2 și a 3. După ce am vizitat sala Huawei , am primit informații despre cele mai recente evoluții în domeniul stațiilor de bază 4-a generație ( eNodeB ), și anume - integrarea emițătorului RRU  cu antena, care a dus la apariția unui dispozitiv nou AAU ( Unitate de antenă activă ). Acest lucru va permite să le pună pe catargul-antenei  a structurilor de sprijin mult mai eficient, a economisi pe greutatea și vela, și, prin urmare, pe o plată de închiriere.

 

De asemenea a fost prezentată linie stațiilor de bază mici AtomCell , PicoCell și LampCell , cu radio de mică putere ( la 1 la 5 W) , ce în zonele urbane va îmbunătăți semnificativ planificarea de radio și de optimizare. În plus, a fost prezentat conceptul la agregarea de stații de bază mici folosind servere de ancorare pentru o implementare rapidă în rețelele corporative . Nici mai puțin interesant a părut un concept  de tranziție  a arhitecturei de porțiune de bază reţelei ( Core )  la aplicaţii  virtuale a asigurării universale de mașină ( Lamă ) ATCA arhitecturii. Acest lucru va îmbunătăți în mod semnificativ distribuția capacității de precesie a unităților de bază.

 

Am fost interesați să vedem noua platforma IPTV, care lucrează cu terminale de pe sistemul Android folosind protocoale standarde.

 

Suntem foarte multumiti de sistemul actualizat de stații de bază a 4-a generație de Alcatel-Lucent. În conformitate cu parametrii săi dimensionali este ușor inferior la alți producători, dar cum spun experții, nu este mai puțin flexibilă  în operațiuni și întreținere.

 

Implementînd  proiect pentru a crea un telecom operator de generație nouă, am fost capabili să ne întâlnim cu terminale mobile și tendințele de dezvoltare. Compania Qualcomm a lansat cele mai recente cip seturi, care sunt utilizate în cea mai mare parte dintre principalii producatori de smartfonuri și tablete și stabilesc tendințele de dezvoltare a tehnologiilor mobile.

 

Cele mai importante companii - producătorii de terminale, cum ar fi Sony, Samsung, Nokia, HTC au prezentat cele mai noi produse si întregi linii de terminale, precum și  planurile lor de cercetare și dezvoltare pentru anul 2014.

 

În plus, o surpriză plăcută a fost apariție a unui număr mare de producători noi, necunoscute anterior, de tablete și smartfonuri. Ele sunt probabil mult mai competitive din punct de vedere pretului, ce este esențial pentru piața din Republica Moldova.

 

Ca o generalizare  informației cu privire la dezvoltarea de aplicatii pana in prezent, am ajuns la concluzia că toate afacerile mobile moderne pot fi clasificate în:

 

- Crearea mediului  "Cloud» și conectarea tuturor tipurilor de acces la un singur abonat și construirea servicii pe baza acestui mediu, cum ar fi servicii de plată on-line, servicii bancare, e-banking, e-commerce.

- On-line colectare de telemetrie și crearea de M2M (Machine to Machine) și D2D (un dispozitiv la altul) rețelei corporative.

- Aplicații asociate cu sfera de divertisment, media-centrele interactive de origine, terminalele interactive de operare prin intermediul tehnologiei fără fir (cum ar fi NFC), etc.

 

Luând parte în congres, ne-am bucurat de o serie de produse noi și de unicitatea noilor tehnologii de diferite companii. Ne-am comunicat cu partenerii și am determinat planurile  de cooperare pentru acest an. Cu toate acestea, să așteaptăm cu nerăbdare expoziția și surprize luminoase de la producătorii  anul viitor.


 
 
      

NoutăţiArhivă


Vă rugăm, selectaţi o dată
Sau puteţi folosi cuvinte cheie de căutare